Ανιχνευτές Ραδιενέργειας

05-09-2020

Ανιχνευτές Ραδιενέργειας

  

     Για να δείτε την ΛΙΣΤΑ ΠΕΛΑΤΩΝ μας πατήστε ΕΔΩ

     Για να δείτε την νέα εγκατάσταση στην ΣΙΔΜΕΤΑΛ ΑΕΒΕ πατήστε ΕΔΩ

     Για να δείτε την νέα εγκατάσταση στην ΣΙΔΗΡΟΣΚΡΑΠ ΕΠΕ πατήστε ΕΔΩ

 

Η Radcomm Systems είναι παγκόσμιος σχεδιαστής, κατασκευαστής και διανομέας τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων ανίχνευσης ακτινοβολίας. Τα συστήματα ανίχνευσης ραδιενεργών πηγών είναι ειδικά σχεδιασμένα για την βιομηχανία ανακύκλωσης (μονάδες επεξεργασίας scrap μετάλλων, χαλυβουργίες και χυτήρια μετάλλων) καθώς και εγκαταστάσεων απορριμμάτων και αποβλήτων. Τα άκρως εξειδικευμένα συστήματά της ανιχνεύουν, μετρούν και προσδιορίζουν ραδιενεργές πηγές για την πρόληψη ραδιενεργών συμβάντων και πιθανής έκθεσης σε άτομα και στο περιβάλλον για μια ποικιλία βιομηχανικών και κυβερνητικών εφαρμογών. Με πάνω από 28 χρόνια αποδεδειγμένης εμπειρίας στον τομέα και περισσότερες από 7.000 επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 70 χώρες (14 εγκαταστάσεις στην Ελλάδα), η RadComm Systems έχει καθιερωθεί ως ο αδιαμφισβήτητος τεχνολογικός καινοτόμος στη βιομηχανία χάλυβα, παλιοσίδερου και εγκαταστάσεων απορριμμάτων και αποβλήτων. Εκτός των παραδοσιακών συστημάτων εισόδου και γεφυροπλάστιγγας καθώς και του φορητού RC/2 προσφέρει και το μοναδικό σύστημα Cricket το οποίο προσαρμόζεται σε αρπάγες και χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των μονάδων επεξεργασίας scrap παγκοσμίως.

 

Συστήματα εισόδου και γεφυροπλάστιγγας RC 2069 και RC 4069

Ανιχνευτές Ραδιενέργειας

Η σειρά RC2000 συστημάτων ανίχνευσης ακτινοβολίας οχήματος έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση χαμηλών εκπομπών ακτίνων γάμμα σε υλικά μέτριας πυκνότητας, όπως συμπιεσμένα απόβλητα και επεξεργασμένα παλιοσίδερα. Η λειτουργία του συστήματος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, παρέχοντας συγκεκριμένα όρια συναγερμού σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου σάρωσης. Το RC2000 χρησιμοποιεί μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή γραφικών που επιτρέπει στον χειριστή να κινείται εύκολα μέσα από το ευρύ φάσμα επιλογών χρήστη. Λεπτομερή αρχεία συναγερμού αποθηκεύονται στον εσωτερικό σκληρό δίσκο και μπορούν εύκολα να ανακτηθούν. Η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης είναι διαθέσιμη για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και ηλεκτρονικών προσαρμογών υλικού. 

Η σειρά RC4000 συστημάτων ανίχνευσης ακτινοβολίας οχήματος έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση πολύ χαμηλών εκπομπών Gamma Ray σε υλικά υψηλής πυκνότητας. Ο σχεδιασμός του RC4000 ενσωματώνει πάνω από 20 χρόνια σχεδιαστικού μηχανικού και αποδεδειγμένη εμπειρία εφαρμογών πεδίου. Το RC4000 χρησιμοποιεί προηγμένους ιδιόκτητους στατιστικούς αλγόριθμους πραγματικού χρόνου για να αντισταθμίσει τις διακυμάνσεις στην ακτινοβολία υποβάθρου που προκαλούνται από ποικίλες πυκνότητες υλικού για να παρέχει αξιόπιστη και ακριβή ανίχνευση. Η ανώτερη τεχνολογία διακρίσεων NORM μειώνει τους ψευδείς συναγερμούς. Το RC4000 διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και διαμορφώσεις, με τα πιο συνηθισμένα συστήματα που αναφέρονται παρακάτω. Το μέγεθος και ο τύπος του οχήματος βοηθούν στον προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους και διαμόρφωσης του πίνακα. Όλα τα συστήματα RC4000 χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας PVT σπινθηριστές, ηλεκτρονικά και διπλούς φωτοπολλαπλασιαστικούς σωλήνες (PMT). Η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης είναι διαθέσιμη για παροχή τεχνικής υποστήριξης, ενημερώσεων λογισμικού και ηλεκτρονικών προσαρμογών υλικού. 

Εύκολη εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση. 

Για να δείτε το αναλυτικό προσπέκτους της Radcomm Systems RC 2000 πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το αναλυτικό προσπέκτους της Radcomm Systems RC 4000 πατήστε ΕΔΩ

 

Σύστημα ανίχνευσης τοποθετημένο σε αρπάγη και μαγνήτη

Ανιχνευτές Ραδιενέργειας

Το CRICKET GRAPPLE είναι το κορυφαίο, πιο ανθεκτικό και εξαιρετικά ευαίσθητο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης ακτινοβολίας στον κόσμο, το οποίο επιτρέπει σάρωση σε κοντινή απόσταση χωρίς να διακόπτεται οι τρέχουσες διαδικασίες παραγωγής. Σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των βιομηχανιών scrap, χάλυβα και απορριμμάτων, ο επαναστατικός, αλλά απλός σχεδιασμός του CRICKET GRAPPLE, παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο ικανότητας ανίχνευσης για ραδιενεργές πηγές χαμηλής έντασης. Το επίπεδο της ικανότητας ανίχνευσης υπερβαίνει κατά πολύ οποιοδήποτε συμβατικό σύστημα ανίχνευσης ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ανίχνευσης που είναι τοποθετημένα στον βραχίονα ενός γερανού, ανεξάρτητα από το μέγεθος του ανιχνευτή. Η τοποθέτηση του CRICKET σε μια εφαρμογή αρπάγης επιτρέπει την άμεση έκθεση σε όλο το υλικό που χειρίζεται, με τα πιο συνηθισμένα συστήματα που αναφέρονται παρακάτω. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας. Περιοχή σάρωσης, η οποία λειτουργεί σε συνεχή βάση, αρπαγή σάρωσης φορτίου και μη αυτόματη αναζήτηση και εύρεση σάρωσης που χρησιμοποιείται για την απομόνωση ύποπτου υλικού. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την ανίχνευση νετρονίων και την τεχνολογία κρυστάλλου ιωδιούχου νατρίου με προσθήκη θαλίου για ισοτροπική αναγνώριση. 

Η σειρά CRICKET Magnet των συστημάτων ανίχνευσης ακτινοβολίας έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας απορριμμάτων, χάλυβα και αποβλήτων. Ο σχεδιασμός του CRICKET επιτρέπει σάρωση σε κοντινή απόσταση χωρίς να διακόπτεται η διαδικασία παραγωγής. Η ενσωμάτωση του ανιχνευτή CRICKET σε εφαρμογή μαγνήτη επιτρέπει την άμεση έκθεση σε όλο το υλικό που χειρίζεται.

Για να δείτε το αναλυτικό προσπέκτους της Radcomm Systems γιά αρπάγη πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το αναλυτικό προσπέκτους της Radcomm Systems γιά μαγνήτη πατήστε ΕΔΩ

 

Φορητός ανιχνευτής RC2plus και τηλεσκοπικός RC22

Ανιχνευτές Ραδιενέργειας

Ο RC2PLUS είναι ένας ελαφρύς, PVT φορητός ανιχνευτής ακτινοβολίας που χρησιμοποιεί προηγμένες φασματικές τεχνικές για την ενίσχυση της ευαισθησίας για αξιόπιστη ανίχνευση ακτινοβολίας. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις - Basic και Advanced. Η βασική έκδοση παρακολουθεί το συνολικό ποσοστό μέτρησης που παράγεται από όλες τις ενέργειες γάμμα κατά τη διάρκεια της σάρωσης. Η έκδοση για προχωρημένους χρησιμοποιεί τόσο έναν PVT σπινθηριστή όσο και τον σωλήνα Geiger-Mueller για να εκτελέσει ανάλυση περιοχών ενδιαφέροντος (ROI), η οποία επιτρέπει στον χειριστή να δει τις κατανεμημένες ενέργειες γάμμα σε μορφή ιστογράμματος.

 Ο RC22  έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει γρήγορη και εύκολη επιθεώρηση περιοχών, εμπορευματοκιβωτίων ή οχημάτων που ενδέχεται να περιέχουν ραδιενεργό υλικό. Πλήρως αυτόματη, η μονάδα θα ορίσει ένα όριο συναγερμού μετά την πραγματοποίηση ελέγχου φόντου. Όταν ανιχνευθεί ακτινοβολία, η οθόνη θα δείξει αμέσως τα αυξανόμενα επίπεδα ακτινοβολίας. Θα ενεργοποιηθεί επίσης ένας ηχητικός συναγερμός για τον εντοπισμό της ακριβούς πηγής της ακτινοβολίας. Ο τόνος ποικίλλει ανάλογα με την εγγύτητα και την ένταση της ραδιενεργού πηγής. 

Για να δείτε το αναλυτικό προσπέκτους του RC2plus πατήστε ΕΔΩ